Paardrijlessen voor beginners – volwassenen

 

Als u nog nooit eerder op een paard hebt gezeten, beginnen de lessen met een aantal privé-lessen. Allereerst door middel van longeles: hierbij wordt het paard door de instructeur aan een lange, platte lijn (de ‘longe’) vastgehouden en het paard loopt in een cirkel (in ruitertaal een ‘volte’) om de instructeur heen. Er wordt rustig begonnen met stappen, waarbij u vertrouwd gemaakt wordt met de zit en de juiste houding. Daarna worden de andere ‘gangen’ aangeleerd: draf en galop. Afhankelijk van uw aanleg en uw vorderingen kan er later los in de les gereden worden.  

 

U dient altijd minimaal een half uur voor de les aanwezig te zijn. Wij leren u dan hoe u een paard uit de stal haalt, moet poetsen, hoeven krabben, zadelen en het hoofdstel omdoen. Na de les bent u nogmaals een half uur bezig met het afzadelen, weer poetsen en hoeven krabben, paard terug naar de stal brengen en vegen.

 

Volwassen ruiters en amazones stromen vanuit de privé les door naar een groepsles van 1 uur. 

 

U dient rekening te houden met minimaal 10 privélessen voordat u kunt doorstromen naar een groepsles. Natuurlijk kunt u ook in de privéles blijven.

 

Reeds ervaring?

 

U heeft reeds eerder of elders paard- of ponyrijlessen gehad. Afhankelijk van uw rij-ervaring wordt u ingedeeld in een groepsles. Voor ons is het belangrijk om te weten op welk niveau u zit. Hiervoor moet u eerst voorrijden bij één van onze instructeurs.

 

Boek hiervoor een losse privéles. 

 

In de lessen voor gevorderden komen de volgende disciplines aan de orde:

  • Dressuur
  • Springen (hoogte tot 60 cm)
  • Carrouselrijden
  • Buitenritten (bij mooi weer)
  • Spelletjes en wedstrijdjes