Over ons

De manege aan de Krommesteeg 32 te Bennekom bestaat al meer dan 35 jaar. De eerste eigenaar noemde de manege ‘de Foliohoeve’. De tweede eigenaar veranderde de naam in ‘AB Hoeve’, waarna de de gebroeders Boon in 2007 deze naam weer in ere hebben hersteld: Manege Foliohoeve.
 
Per 1 december 2017 is de manege in handen van Heidi en Herman Bovenschen. Wij zijn ook direct op de manege komen wonen.
 

Even voorstellen….

 

Heidi Bovenschen-Esman

Geboren en getogen in Eindhoven en jarenlang aldaar actief geweest als amazone in zowel dressuur (ZZ) als het springen ligt mijn hart in de paardenwereld. In 2014 ben ik in Bennekom komen wonen en heb daar de draad van het paardrijden weer opgepakt doordat mijn man een jaarling voor me had gekocht. Ik was sinds 2010 gestopt, maar pakte de draad snel weer op. Om een lang verhaal kort te maken is het oppakken van de hobby wat uit de hand gelopen en zijn we samen de uitdaging tot het runnen en opwaarderen van de Foliohoeve aangeggaan. Een unieke kans die we dus met beide handen hebben aangegrepen. Naast de dagelijkse leiding over de manege ben ik ook verandwoordelijk voor de verzoring en het welzijn van de paarden. Dagelijks zie ik alle dieren zelf waardoor de gezondheid van de dieren altijd goed wordt bewaakt. 

 

Onze instructrices:

Al onze instructrices zijn in het bezit van een instructeurs diploma. 

 

Het verzorgingsteam van de manege:

Dierenwelzijn is voor ons erg belangrijk. Daarom doet iedereen inclusief Heidi mee aan de stalwerkzaamheden op de manege. Vast in het verzorgingteam op dit moment zitten Diana en Darek. De Foliohoeve heeft 3 stageplaatsen en 2 leerwerkplekken waar de focus dus ook ligt op het welzijn van de dieren.

 

En verder….

zijn er heel veel vrijwilligers die ons helpen met het op- en afzadelen van de pony’s, assisteren bij verschillende evenementen, de wedstrijden, klein onderhoud en nog heel veel meer!!